Champignon carpaccio is een vegetarisch voorgerecht dat heel lekker is. Ik heb het eigenlijk al jaren in mijn map met succesrecepten zitten, maar nog nooit hier gedeeld. Tegenwoordig is minder veel eten natuurlijk helemaal hip, dus ik besloot dit lekkere recept van champignon carpaccio nu maar eens online te zetten. Het is simpel te maken, en snel klaar. Champignons zitten vol eiwitten en zijn caloriearm. Heel geschikt dus als leuk voorgerechtje.
Lees ook: Champignonsoep, de lekkerste die er bestaat
Inhoudsopgave
Champignon carpaccio
Carpaccio kennen we natuurlijk allemaal van de dun gesneden plakjes rundvlees. Champignon carpaccio is eigenlijk hetzelfde, maar dan met dunne plakjes champignon. Je kunt er trouwens elke soort eetbare paddestoel voor gebruiken, maar een soort waar je ook echt dunne, platte plakjes voor kunt gebruiken is het meest geschikt. Ik gebruikte voor dit recept een kastanjechampignon.
Dit heb je nodig voor 4 personen
Voor het recept van de champignon carpaccio heb je niet veel ingrediënten nodig. Het hoofdingrediënt is natuurlijk chamignons (of een andere paddestoel) en daarnaast heb je nog wat olie, azijn, een uitje en pijnboompitten nodig. Ik zet hieronder de benodigdheden en hoeveelheden op een rij.
- 500 gram (biologische) champignons
- 1 ui, gesnipperd
- 1 el pesto
- 4 el olijfolie
- 2 el goede balsamico azijn
- 1 dessertlepel honing
- peper
- zout
- pijnboompitten, geroosterd, hoeveelheid naar smaak
Zo maak je dit vegetarische voorgerecht
Om de champignon carpaccio te maken, snijd je als eerste de champignons in dunne plakjes. Bak ze even in de olijfolie. Ga uit voor een heel bakje champignons voor ongeveer 4 personen. Maak daarna de dressing van 4 el goede oliefolie, 2 el balsamico zijn, de honing, wat gesnipperde ui en 1 el pesto. Roer goed door. Doe de gebakken champignons in de schaal met de dressing en zet afgedekt een uur in de koelkast, zodat ze goed kunnen marineren.
Zo serveer je de champignon carpaccio
Haal de champignons met de dressing uit de koelkast. Schep op alle borden wat champignons. Bestrooi met peper en zout. Het beste gebruik je platte diner borden, wit of een lichte pastelkleur is het mooiste. Leg de gemarineerde champignons in een mooie cirkel op het bord. Strooi er wat geroosterde pijnboompitjes overheen en wat gesneden bieslook. Klaar is je vegetarische voorgerecht! Serveer direct, eventueel met een paar sneetjes stokbrood en kruidenboter. Zet de dressing los op tafel, zodat iedereen nog wat extra dressing er overheen kan doen. Smakelijk eten!