Carrot Cake, de lekkerste ooit!

worteltjestaart receptCarrot Cake. Mijn absolute favoriete taart is Carrot Cake. Ook wel genoemd worteltaart of worteltjestaart. Hoe dan ook, ik hou ontzettend van de kruidige smaak van het deeg en de fris-zure frosting. De worteltjes geven me bovendien het idee dat ik ook nog een beetje gezond bezig ben. Als ik ergens koffie ga drinken en ze hebben worteltaart, dan gun ik mezelf altijd een stukje. Het geluk is, dat Carrot Cake helemaal niet zo ingewikkeld is om thuis te maken. Ik deel met jullie mijn favoriete Carrot Cake recept in deze blog.

Lees ook: IJslandse Gletsjertaart
Lees ook: Arretjes cake

Carrot Cake recept

Normaal gesproken maak je Carrot Cake met noten, maar ik doe dat eigenlijk nooit, omdat mijn dochter allergisch is voor noten. Als ik worteltaart bak, is het wel fijn als we er allemaal van kunnen genieten. Dit is dus een worteltaart recept zonder noten. Houd jij wel van noten in de worteltjestaart? Dan voeg je gewoon 100 gram gehakte walnoten toe.

carrot cake de lekkerste ooit

Wat heb je nodig?

Ik maak deze Carrot Cake meestal meestal in een springvorm van 20 of 23 cm. Het kan allebei, maar met een springvorm van 20 cm krijg je een wat hogere taart, met een springvorm van 23 cm iets minder hoog.

Voor de taart:

  • 6 eieren
  • 2 dl zonnebloemolie
  • 300 gram lichte basterd suiker
  • 300 gram wortel, geraspt
  • 350 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 tl bakpoeder
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 1 tl kardemom
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl kruidnagelpoeder
  • 50 gram rozijnen
  • schil van een halve sinaasappel

Voor de frosting:

  • 200 gram roomkaas
  • 50 gram zachte boter
  • 70 gram poedersuiker
  • sap van een halve citroen

carrot cake moet nog in de oven

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 165 graden. Doe de eieren, de suiker en de zonnebloemolie in een kom en klop met de mixer tot een glad mengsel. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en de bakpoeder en mix dit door elkaar. Vervolgens doe je de speculaaskruiden, kaneel, kardemom en kruidnagelpoeder erdoor en ook de sinaasappelschilletjes die je met de zesteur van de sinaasappel hebt getrokken. Tot slot doe je de rozijnen erbij, de geraspte wortel en, als je er noten doorheen wenst, de gehakte walnoten. Mix nog even goed door elkaar en schep in een ingevette springvorm. Zet ongeveer 60 minuten in de oven. Maak ondertussen de frosting (maak eventueel een dubbele hoeveelheid als je ook frosting in het midden van de taart wil doen) door eerst de boter te kloppen en dan te mengen met de roomkaas, poedersuiker en sap van de halve citroen. Zet tot gebruik in de koelkast.

worteltaart

De Carrot Cake versieren

Als de taart klaar is, haal je deze uit de oven en laat je hem goed afkoelen. Doe de frosting er echt pas op als de taart koud is, anders smelt deze en ziet je taart er niet uit. Als de taart helemaal is afgekoeld, snijd je hem doormidden. Smeer op de ene helft de vorstin en doe de helften weer op elkaar. Smeer vervolgens met een spatel rondom de taart ook frosting. Versier de taart met wat vers wortelrasp, eventueel wat noten en wat kleine reepjes sinaasappel rasp. Er bestaan ook kleine garneer worteltjes van chocolade die je op de taart kunt doen om het er extra leuk uit te laten zien. Deze kosten €19,95 voor 144 stuks, kun je een hele poos mee vooruit dus.

recept worteltjestaart

Worteltaart serveren

Snijd de worteltaart in gelijke stukken en serveer bij een kop thee, koffie of lekker chocolademelk. Pumpkin Latte past ook heel goed bij deze taart. Eventueel kun je de taart trouwens ook in een vierkant blik maken, zodat je er repen van kunt snijden in plaats van taart stukken. Dat is weer handig als je een stuk wil meenemen voor bijvoorbeeld op je werk of om uit te delen. Smullen maar, met deze Carrot Cake! Lekker trouwens met een snowy hot chocolate.

Lees ook: Pink Velvet Cake voor Valentijnsdag

stukje carrot cake

Beoordeling
recipe image
Naam recept
Carrot Cake, de lekkerste ooit!
Naam beoordeler
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Aantal sterren
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
Vorig artikelTwee grote voordelen van TL verlichting
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #264
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

5 REACTIES

  1. Ik was deze taart aan het bakken volgens jullie stappen en kwam er na het uit de oven halen achter dat ik de wortel er vergeten in was te doen. Heb het uiteindelijk opgelost door de wortel alsnog door de frosting te doen (in het midden) en was alsnog wel lekker, maar ik denk toch dat het de bedoeling is om de wortel al ergens eerder door het beslag te doen. Nog een keer jullie bereiding stappen doorgelezen en kan niet terugvinden wanneer de wortel er nou doorheen moest.. Mist denk ik in de bereiding tekst..

    • Dank voor je feedback Irene! Ik heb het recept direct aangevuld. Gelukkig was de taart toch lekker!

  2. Hoe lang is de taart houdbaar? Kan je de frosting er als je de taart wat eerder maakt direct op doen of beter vlak voor het serveren?

    • De taart is enkele dagen houdbaar in de koelkast. De frosting kun je er wel al gewoon op doen hoor. Dan trekt het een beetje in de taart en dat is juist lekker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in