Had jij al gehoord van die nieuwe rage? Ik niet, maar gelukkig heb ik allerlei lijntjes met de pers die mij op de hoogte stellen. Het maken van cake pops is overgewaaid uit Amerika en het schijnt hier helemaal hip te worden. Vandaar dat ik, gewapend met het boek Cake Pops van Angie Dudly op mijn kookeiland, aan de slag ging. Ik zeg eerlijk: het is niet zo eenvoudig als het lijkt en je moet er ook even de tijd voor uittrekken. Ik ben zo’n 3 uur bezig geweest met bijna 50 cake pops. Dan had ik wel een aantal verschillende soorten trouwens. Ik vond het erg leuk om te doen. Ontspannend. De cake bakken is een prima bezigheid met (jonge) kinderen, maar daarna kun je ze het beste even de kamer uit bonjouren, want mijn 4 jarige dochter maakte er een potje van. Candy Melts en sprinkels all over the place. Gelukkig hebben we een schoonmaakster en genoot ze wel van het geknutsel (en gesnoep!). Even in het kort hoe het werkt: je bakt een cake, verkruimelt deze en mengt de kruimels met glazuur, maakt daar kleine bolletjes van, vriest deze kort in, je smelt candy melts in de magnetron (te koop via oa Dekofun), stopt in elk bolletje een lollystokje, haalt het bolletje door de gesmolten candy melts, versiert het bolletje en steekt het in piepschuim om te laten drogen. Het resultaat ziet er geweldig uit! Zin om dit ook eens te doen? Bij Bol.com schaf je het boek Cake Pops voor €17,50 aan en heb je alle informatie, recepten en voorbeelden binnen handbereik. Een echte aanrader!