Burrata met paprika en aubergine, een heerlijk recept

burrata met paprika en aubergineIk ben gek op burrata. Deze kaas is heerlijk romig en vol van smaak. Je kunt er volop mee variëren. Zo is burrata te gebruiken in pasta’s, risotto’s en salades, maar dit recept burrata met paprika en aubergine is ook echt fantastisch. En gezond, want lekker veel groenten. Dus ben jij ook een liefhebber, dan moet je dit recept zeker een keer maken. Smullen!

Lees ook: Risotto met burrata en kerstomaatjes

Burrata met paprika en aubergine, een heerlijk recept

Het is wel een bewerkelijk recept, omdat je de groenten vooraf moet grillen. Dat kost tijd. Je kunt tegenwoordig ook kant en klare gegrilde groenten kopen in een potje, maar ik vind dat zelf minder lekker. Liever maak ik het zelf. Daarom maak ik dit recept vaak op een dag dat ik wat meer tijd heb. Het is trouwens ook heel lekker bij de barbecue: even wat aubergine, paprika en courgette grillen op de barbecue en je kunt het recept zo afmaken. Die rokerige smaak komt het gerecht zeker ten goede. 

Wat heb je nodig?

Dit recept is niet ingewikkeld, iedereen kan het maken, maar het is wel bewerkelijk. Dat komt omdat je de groenten allemaal vooraf moet grillen en dat kost tijd. Het recept is geschikt als lunchgerecht, licht hoofdgerecht (serveer het dan met naanbrood) of gewoon tussendoor. 

  • aubergine
  • courgette
  • paprike in kleuren naar keuze
  • burrata
  • goede olijfolie
  • chilisnippers (te koop bij AH)
  • optioneel: ansjovisfilets
  • basilicum blaadjes voor de garnering

Zo maak je het

Omdat het grillen van de groenten het meeste werk is, raad ik aan om daar mee te beginnen. Dat kan door de groente schoon te maken, in plakken te snijden, royaal te bestrooien met olijfolie en wat zout en in de oven op de grillstand zacht te laten worden. Dit duurt ongeveer een half uur. Het is niet erg als de schil van de paprika of aubergine een beetje zwart wordt, dat haal je er naderhand weer af. De groenten hoeven niet per se heel koud te worden, dit gerecht is lauwwarm ook heerlijk. Je kunt het grillen ook met een grillplaat doen, dan leg je de groenten er steeds onder en als ze klaar zijn bewaar je ze op een bord. Doe de burrata uit de verpakking en zet de olijfolie, de ansjovis (indien gewenst) en de chilisnippers klaar.

Serveren van de burrata met gegrilde groenten

Leg een hele of een halve burrata (hangt er vanaf hoeveel je wil eten) op een bord in het midden. Schik de gegrilde groenten er omheen. Besprenkel met olijfolie en leg er wat verse basilicum blaadjes overheen. Bestrooi de burrata met de chilisnippers. Doe er wat peper en zout overheen en indien gewenst wat kleine stukjes ansjovis voor de smaak. Serveer met naanbrood. Eet smakelijk! 

 

Vorig artikelTraktatie haasjes op cupcake
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #442
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in