Ik ben gek op burrata. Deze kaas is heerlijk romig en vol van smaak. Je kunt er volop mee variëren. Zo is burrata te gebruiken in pasta’s, risotto’s en salades, maar dit recept burrata met paprika en aubergine is ook echt fantastisch. En gezond, want lekker veel groenten. Dus ben jij ook een liefhebber, dan moet je dit recept zeker een keer maken. Smullen!
Lees ook: Risotto met burrata en kerstomaatjes
Inhoudsopgave
Burrata met paprika en aubergine, een heerlijk recept
Het is wel een bewerkelijk recept, omdat je de groenten vooraf moet grillen. Dat kost tijd. Je kunt tegenwoordig ook kant en klare gegrilde groenten kopen in een potje, maar ik vind dat zelf minder lekker. Liever maak ik het zelf. Daarom maak ik dit recept vaak op een dag dat ik wat meer tijd heb. Het is trouwens ook heel lekker bij de barbecue: even wat aubergine, paprika en courgette grillen op de barbecue en je kunt het recept zo afmaken. Die rokerige smaak komt het gerecht zeker ten goede.
Wat heb je nodig?
Dit recept is niet ingewikkeld, iedereen kan het maken, maar het is wel bewerkelijk. Dat komt omdat je de groenten allemaal vooraf moet grillen en dat kost tijd. Het recept is geschikt als lunchgerecht, licht hoofdgerecht (serveer het dan met naanbrood) of gewoon tussendoor.
- aubergine
- courgette
- paprike in kleuren naar keuze
- burrata
- goede olijfolie
- chilisnippers (te koop bij AH)
- optioneel: ansjovisfilets
- basilicum blaadjes voor de garnering
Zo maak je het
Omdat het grillen van de groenten het meeste werk is, raad ik aan om daar mee te beginnen. Dat kan door de groente schoon te maken, in plakken te snijden, royaal te bestrooien met olijfolie en wat zout en in de oven op de grillstand zacht te laten worden. Dit duurt ongeveer een half uur. Het is niet erg als de schil van de paprika of aubergine een beetje zwart wordt, dat haal je er naderhand weer af. De groenten hoeven niet per se heel koud te worden, dit gerecht is lauwwarm ook heerlijk. Je kunt het grillen ook met een grillplaat doen, dan leg je de groenten er steeds onder en als ze klaar zijn bewaar je ze op een bord. Doe de burrata uit de verpakking en zet de olijfolie, de ansjovis (indien gewenst) en de chilisnippers klaar.
Serveren van de burrata met gegrilde groenten
Leg een hele of een halve burrata (hangt er vanaf hoeveel je wil eten) op een bord in het midden. Schik de gegrilde groenten er omheen. Besprenkel met olijfolie en leg er wat verse basilicum blaadjes overheen. Bestrooi de burrata met de chilisnippers. Doe er wat peper en zout overheen en indien gewenst wat kleine stukjes ansjovis voor de smaak. Serveer met naanbrood. Eet smakelijk!