Veel mensen zijn zich aan het verdiepen in gezonde voeding en wat dit voor hun lichaam kan doen. Bekende stromingen hierin zijn het Paleo dieet en het Koolhydraat arme dieet. Kort samengevat eet je bij deze dieeten veel groente en weinig tot geen koolhydraten. Zelf volg ik geen dieet maar ben ik wel veel bezig met gezonde voeding. Omdat ik graag varieer in de avond maaltijden bedacht ik een nieuw recept. Dit recept is zowel Paleo proof als Koolhydraat arm. Eigenlijk bestaat de maaltijd volledig uit groente maar smaakt het naar rijst!
Recept is voor 4 personen
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 1 courgette
- 1 zoete paprika
- bakje cherry tomaatjes
- Kruiden: Ras el Hanout (verkrijgbaar bij AH)
Bereiding
De bereiding zal ik uitleggen aan de hand van onderstaande foto’s. Je hebt hiervoor een kleine keukenmachine nodig om de bloemkool te vermalen. Was de bloemkool en snij in handzame stronkjes. Vul je keukenmachine met de stronkjes en vermaal de bloemkool kort. Het is de bedoeling dat de bloemkool de grootte van een rijstkorrel krijgt.
Snij de courgette en zoete paprika in reepjes. Laat olie warm worden in een ruime (wok)pan en voeg dan de bloemkool ‘rijst’ toe. Laat dit op middelhoog vuur een aantal minuten roerbakken. Voeg de overige groente toe en roerbak nog ongeveer 5 minuten. Voeg dan 2 theelepels Ras-el-hanout kruiden toe (of andere kruiden die je lekker vindt) en wok nog 1 minuut op hoog vuur. Schep op een bord en voeg de cherrytomaatjes toe. Je recept is klaar!
Gezond, snel en makkelijk!