Gin. You hate it, or you love it. Ik hoor eerlijk gezegd bij de haters van dit drankje, ik kan het niet helpen. Bitter is niet mijn ding. Maar gin is wel hartstikke hip. Zeker de laatste tijd poppen overal ter wereld speciale gin bars op en worden cocktails met ging volop gedronken. De ultieme combinatie is natuurlijk met tonic en limoen. Maar wist jij, dat er nog veel meer lekkere recepten zijn met gin? Daarom vandaag: 5 x recepten met gin.
Inhoudsopgave
5 x recepten met gin
Het meest klassieke recept is bij iedereen wel bekend: gin tonic met tonic, ijs en limoen. Dit recept is gemakkelijk te maken en met wat flesjes tonic in de koelkast en wat limoen op de fruitschaal is het zo gemaakt voor je gasten.
Gin tonic met limoen
Zoals gezegd is de meest bekende combinatie en die met citroen en tonic. Eenvoud siert, en daarom wordt dit het eerste recept. Met natuurlijk als hoofdingrediënt: gin! Welke gin je gebruikt maakt op zich niet uit, maar de voorkeur betreft wel eentje van goede kwaliteit. Dat proef je echt, zeggen de kenners.
50 ml gin
100 ml tonic
schijfjes limoen
ijsblokjes
Begin met het vullen van een mooi glas met ijsblokjes. Doe de gin erin en knijp een limoenpartje uit over het drankje. Giet vervolgens de tonic er in. Doe wat schijfjes in het glas en serveer direct.
Gin tonic met kaneel
Voor het volgende recept uit de 5 x recepten met gin, hoef je niet heel ingewikkeld te doen. Eigenlijk heb je zo goed als dezelfde ingrediënten nodig, maar gebruik je in plaats van limoen nu citroen en voeg je een extra kaneelstokje toe. Dit gin tonic recept past goed in de herfst en de winter, door de kruidige twist.
50 ml gin
100 ml tonic
schijfjes citroen
ijsblokjes
kaneelstokje
Vul opnieuw het glas eerst met ijs en voeg de gin en de tonic toe. Knijp nu een partje citroen over het drankje uit. Doe wat citroenschijfjes in het glas en top af met het kaneelstokje. Direct serveren.
Gin tonic met rode pepertjes en sinaasappel
Recept nummer drie is heel kleurrijk en ziet er dan ook aantrekkelijk uit. Je maakt het ook weer redelijk eenvoudig.
50 ml gin
100 ml tonic
sinaasappelrasp
ijsblokjes
rode pepertjes
Het begin is inmiddels bekend: vul je glas met ijs, doe de gin en de tonic bij elkaar en roer even door. Rasp met een zesteur de sinaasappelschil van de sinaasappel en doe dit in je glas. Tot slot pak je een paar rode pepertjes en die doe je erbij. Direct serveren.
Gin met Martini
Het een-na-laatste recept uit de serie van 5 x recepten met gin is met Martini Vermouth, wat weer een heel ander effect geeft. De rode kleur maakt deze cocktail extra feestelijk.
25 ml gin
25 ml tonic
24 ml martini rosso vermont
sinaasappelrasp
sinaasappelschijfje
In deze gin cocktail gaat geen ijs. Vul het glas met alle ingrediënten en roer goed door. Doe er een sinaasappelschijfje in en garneer met wat sinaasappelrasp. Zet er een mooie lepel in voor de styling. Direct serveren.
Warme, kruidige appel thee met gin
Het laatste recept is er eentje die mij beter past. Het is een heerlijk warm en kruidig drankje wat je vooral lekker ’s avonds kunt drinken in de winter. Het is wel iets ingewikkelder om te maken, maar dan is het ook wel echt een traktatie. Het heeft wel iets weg van glühwein.
100 ml gin
40 ml martini bianco
5 theelepels honing
225 ml water
3 dunne schijfjes appel
2 kaneelstokjes
1 vanillestokje
1 theezakje groene thee
50 ml appelsap, liefst troebel
20 ml verse limoensap
1 steranijs
sinaasappelrasp
Doe alle ingrediënten in een pan en breng aan de kook. Je kunt er ook voor kiezen om de alcoholische dranken pas na het koken toe te voegen, dan verdampt de alcohol minder, maar ik doe het liever vooraf. Laat ongeveer 10 minuten goed doorkoken. Zeef het geheel en schenk in mooie glazen. Doe in elk glas wat sinaasappelrasp en een schijf appel. Bestrooi eventueel nog met wat kaneelpoeder. Genieten maar!
Ik hoop dat jullie de 5 x recepten met gin allemaal gaan maken, ben benieuwd wat je er van vindt.