Noten, waar zijn ze niet goed voor? Met hun gezonde vetten, vezels, vitamines en mineralen zijn ze niet alleen gezond, maar ook ontzettend smaakvol en een heerlijke toevoeging aan ieder gerecht. Noten kunnen zowel hartig als zoet worden toegevoegd en zijn met hun vele eigenschappen een waardige speler in ieder recept. In dit artikel geven we daarom drie receptideeën mee met noten.
- Salade met noten
Maak jij wel eens een salade? Dan zou je eens wat noten kunnen toevoegen. Kies bijvoorbeeld voor walnoten bij een salade met geitenkaas, of gerookte amandelen bij een salade met couscous en groenten. Ook een extra dimensie aan je griekse salade kun je geven met cashewnoten. Hak de noten fijn voordat je ze toevoegt en geniet van een extra crunch in iedere hap!
- Baskels met noten
Steeds meer zie je baksels voorbij komen met noten. Denk aan bananenbrood met bijvoorbeeld extra walnoten of chocoladetaart met hazelnoten. En zelfs niet alleen de noten in zijn geheel, maar ook als meel. Wist je dat je dit zelf ook makkelijk kunt maken? Met een keukenmachine blend je de noten zo tot meel. Lekker om bijvoorbeeld de helft van je gewone meel te vervangen met amandelmeel. Smeuïg, een romige smaak en weer eens wat nieuws in die bak recepten die je al zo vaak hebt gemaakt.
- Smoothies met noten
Ben jij een fan van smoothies drinken in de ochtend? Voeg dan eens een handje noten toe. Naast een romige smaak zorg je er ook voor dat de suikers die uit het fruit komen langzamer zorgen voor een piek in je bloedsuikerspiegel. Dit komt omdat de gezonde vetten van noten en de fruitsuikers samen langzamer worden opgenomen. Het resultaat? Een verzadigd gevoel. Probeer eens een handje amandelen toe te voegen aan een smoothie met blauwe bessen, banaan, amandelmelk en havermout. Genieten maar!
Ben je geïnspireerd gerakt? Bestel dan gauw de allerlekkerste noten van Nederland bij Basboernoten.nl