3 Slimme telefoon tips voor gezinnen

telefoonhoesje voetbalSmartphones zijn niet meer weg te denken uit ons leven en dat geldt ook voor gezinnen met jonge kinderen. Of je nu je kinderen wilt leren omgaan met een eerste telefoon of zelf altijd bereikbaar wilt zijn. De juiste keuzes maken kan soms een uitdaging zijn. Hoe zorg je ervoor dat je gezin slim gebruikmaakt van de huidige technologie zonder dat het ingewikkeld of duur wordt? In dit artikel lees je hoe je het praktisch en betaalbaar houdt.

Lees ook: Telefoonhoesje met ruimte voor pasjes

Wanneer geef je je kind een smartphone?

Je kind een eigen telefoon geven, voelt vaak als een grote stap. Veel ouders kiezen er ook voor om te wachten tot hun kinderen naar de middelbare school gaan. Dit is namelijk ook vaak hetmoment dat ze zelfstandiger worden en ook meer buiten de deur zijn. Maar hoe pak je dit aan? Voor veel kinderen is een simpel toestel vaak meer dan genoeg, maar als je iets zoekt wat meer binnen je budget past, kun je kijken naar een telefoon abonnement met toestel. Daarmee kun je een nieuwe telefoon kopen, zonder dat je in één keer een groot bedrag hoeft te betalen. Het abonnement wordt dan netjes verdeeld over een vast maandbedrag, ideaal dus voor gezinnen die overzicht willen houden.

Altijd bereikbaar zijn

Voor drukke gezinnen is het belangrijk om altijd bereikbaar te blijven. Of je nu gebeld wordt door school, een oppas of je kind dat vraagt of het nog een ijsje mag. Onbeperkt bellen is dan vaak een handige keuze. Met een onbeperkt sim only abonnement kun je bellen, sms’en en internetten zonder dat je je zorgen hoeft te maken over extra kosten. Het is fijn als je al een goede telefoon hebt, je betaalt dan alleen voor je simkaart, waardoor je ook weer flink kunt besparen op maandelijkse kosten.

Hoe leer je je kinderen slim omgaan met een telefoon?

Als kinderen een eigen telefoon krijgen is het belangrijk om afspraken te maken over het gebruik. Hoeveel schermtijd hebben ze bijvoorbeeld? En welke apps mogen ze gebruiken? Veel ouders vinden het fijn om gebruik te maken van Apple Screen Time. Hiermee kun je namelijk makkelijk grenzen stellen, zoals een maximale schermtijd per dag of het blokkeren van bepaalde apps. Het gaat niet alleen om regels, maar het is ook belangrijk dat je zelf het voorbeeld geeft. Leg bijvoorbeeld je telefoon weg tijdens het eten of bij familieavonden. Dit laat ook aan je kinderen zien dat er meer is dan alleen de telefoon.

meisjes koptelefoons

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #522
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in