Als je de voorkant van dit Marokkaanse kookboek van ROSE stories in samenwerking met Nadia Zerouali ziet, dan kan het bijna niet anders dan dat je dit boek wilt hebben. Of je moet helemaal niet van dadels houden, maar dat zou ik niet begrijpen. Dadels zijn zo heerlijk zoet! In dit boek vertellen 20 Marokkaanse vrouwen en hun kinderen over hun geschiedenis in de keuken. Van wie hebben ze leren koken? Wat zijn hun succesrecepten? Welke kookkunsten waarderen hun kinderen het meest? Als jouw ouders goed kunnen koken, herinner je je vast nog de geur van een bepaald gerecht, waar je fan van was als kind. Dit vertellen de kinderen van deze ouders ook. Deze recepten gaan van moeder op dochter. Nu ze zijn vastgelegd in dit schitterende kookboek Melk & Dadels, zullen ze nooit verloren gaan. Bovendien kunnen ook andere mensen hier nu van genieten!
Het boek is een pareltje onder de kookboeken. Zowel qua fotografie als wat betreft de prachtige authentieke verhalen. Je blijft lezen. De recepten zijn bovendien grotendeels om je vingers bij af te likken. Er staan ook echt een aantal heel bijzondere recepten in, waar ik nog nooit eerder van had gehoord. Zoals bijvoorbeeld Sellou, een zoet gerecht op basis van bloem. En heerlijke dranken, zoals een gezonde avocadodrank of een wortelsapje. De Marokkaanse keuken zoals je die nooit eerder proefde. Echt een aanrader, dit boek!